Aankoopmakelaar

AANKOOPMAKELAAR versus VERKOOPMAKELAAR

Wat is het verschil?

  • Een aankoopmakelaar adviseert de koper van een huis.
  • Een verkoopmakelaar adviseert de verkoper van een huis.

Op het eerste gezicht lijkt dat logisch en niets bijzonders. Maar stel, u wilt een huis kopen. In de meeste gevallen krijgt u dan te maken met de makelaar van de verkopende partij. Deze verkoopmakelaar behartigt echter niet úw belang, maar dat van de verkoper. 

Veel mensen zijn zich dat onvoldoende bewust. Daarom is het altijd verstandig een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: een NVM-aankoopmakelaar.

Natuurlijk bent u niet verplicht een aankoopmakelaar in te schakelen. Maar dan mist u wel zijn kennis en ervaring en moet u bijvoorbeeld ook zelf onderhandelen met de verkoopmakelaar. Vergelijkt u het maar eens met twee mensen die een juridisch geschil hebben. Ook dan neemt elke partij een eigen adviseur (advocaat) in de arm.

Met makelaars is het eigenlijk net zo. Een huis kopen doe je immers niet zomaar en juist dan is het prettig als een deskundige adviseur voor úw belangen opkomt. 

Wij kennen de plaatselijke markt als geen ander en kunnen hierdoor een goede aankoopprijs realiseren. Wij bekijken de woning samen met u en zullen deze bezichtiging samen evalueren. Wij zullen vervolgens bij gebleken interesse de onderhandelingen voor u voeren en de koopovereenkomst opstellen of controleren. Tevens zullen wij u tijdens de oplevering begeleiden en samen met u meegaan naar de notaris.

Dient u uw huidige woning nog te verkopen, dan zijn wij u graag van dienst. Klik hier voor meer informatie.

Heeft u een geschikte op maat gemaakte hypotheek nodig, onze adviseurs ( hypothecaire planners), voldoen aan de hoogste gestelde eisen en begeleiden u tot en met de notaris. Klik voor meer hypotheek informatie hier.